Slider

Hüvelyszárazság

A vaginális atrófia (hüvelyszárazság) nem más, mint a hüvelyfal megvastagodása, melynek hatására a hüvely veszít a rugalmasságából, és a hüvely belső hámja szárazabbá válik.

Az ebből eredő égő, viszkető érzés a hüvelyben, a hüvely gyulladt érzete, valamint a fájdalmas szexuális együttlét mind a hüvelyszárazság jele.

A hüvelyszárazság sajnos rengeteg nőt érint, amit komolyan kell venni. Nem elég az állandó hüvelyi diszkomfortérzet elviselése, a libidó csökkenése. A fájdalmas szex negatív hatása próba elé állítja még a legharmonikusabb párkapcsolatokat is. A téma intim jellege miatt azonban sokan nem beszélnek erről a kellemetlen állapotról és még kevesebben fordulnak orvoshoz. Azonban fontos tudni, hogy létezik megoldás a hüvelyszárazság kezelésére, nem kell elfogadni ezt az állapotot és csendben szenvedni! Ráadásul a menstruáció megszűnése nem kell, hogy egyenlő legyen a szexuális élet végével.

Tudomány a termék mögött

A JUVIA hüvelygélt a hüvelyszárazsággal együtt járó kellemetlen tünetek enyhítésére fejlesztettük ki. A fejlesztés tudományos alapját Prof. Dr. Takács Péter több évtizedes alap- és klinikai kutatási eredményei alapozták meg. 

Hüvelyhidatáló termékünk fejlesztésével célunk az ösztrogén hormon tartalmú terápiák mellett egy alternatív megoldást kínálni a hüvely atrophiájához köthető panaszok enyhítésére.

A JUVIA klinikai vizsgálata

A Juvia hüvelygél hatásainak vizsgálata érdekében egy hat hónapos klinikai vizsgálatot végeztünk 2018-ban a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján.

A résztvevő nők tapasztalatai alapján a hidratáló hatás az esetek több, mint 60%-ában egy hétnél is tovább tartott. Ez azt jelenti, hogy egyetlen tubus JUVIA segítségével akár négy-öt hónapon keresztül kezelhető a hüvelyszárazság.

A Vaginal Health Index (VHI) egy nemzetközi standard értékelési rendszer, ami objektív szempontok alapján értékeli a hüvely állapotát (pl. nedvesség, pH, nyálkahártya állapota). A klinikai kutatás egyik legfontosabb eredménye, hogy a vizsgált tulajdonságok jelentősen javultak a Juvia hüvelygél használatát követően, a Juvia hozzájárult a nők életminőségének növeléséhez.

Az alábbi rövid videóban összefoglaltuk a klinikai vizsgálat során kapott felhasználói visszajelzéseket.

Ha szeretne többet megtudni a klinikai kutatásról, töltse le összefoglalónkat: Kutatási összefoglaló