Slider

A kutató-orvos a Juvia mögött

Prof. Dr. Takács Péter, PhD, szülész-nőgyógyász professzor, nőgyógyászati urológus.
Több mint két évtizede gyógyít, oktat és kutat az Egyesült Államokban. Korábban a University of Miami, jelenleg az Eastern Virginia Medical School uroginekológiai tanszékének vezetője. Nemzetközileg elismert orvos-kutató. A Debreceni Egyetem doktori iskolájának témavezető professzora.

A JUVIA hüvelygél fejlesztésének tudományos alapját Prof. Dr. Takács Péter több évtizedes betegellátásban szerzett tapasztalata és alap- és klinikai kutatási eredményei alapozták meg.

Orvos válaszol

Kiknek ajánlott a Juvia?

A Juvia a hüvelyszárazságtól és az ebből fakadó érzékenységtől szenvedő nők terméke. Ápolja és megfelelő nedvességgel látja el az érzékeny, száraz hüvely nyálkahártyáját.

Mi okozza a hüvelyszárazságot?

Majdnem minden nő tapasztal életében hüvelyszárazságot. Leggyakrabban az ösztrogén hormon szintjének a menopauza során bekövetkezett csökkenése következtében jelentkezik. A hormonszint természetes csökkenése fiatalabb korban is bekövetkezhet, különösen a szülés környékén és a szoptatás ideje alatt. Szárazságot okozhat továbbá bizonyos gyógyszerek szedése, az intenzív testmozgás és a stressz. A hüvelyszárazság ezen kívül előfordulhat tamponhasználat során vagy a menstruációs ciklus végén is.

Hogyan hat a Juvia?

Hidratálás a nyálkahártya felszínén
A Juvia – elsősorban a benne található HEC gél segítségével – nagy mennyiségű vizet köt meg és tart bent a hüvelyben. Ez folyamatos hidratáltságot jelent a nyálkahártya felszínén.

Milyen gyakran kell alkalmazni a Juviát?

Használata az első két hétben naponta ajánlott. A gyakoriságot a későbbiekben az egyéni komfortérzet dönti el (heti 1-3 alkalom). A Juviát használó nők tapasztalatai alapján a hidratáltság érzése napokig, gyakran egy héten túl is tart.

Melyik napszakban ajánlott alkalmazni a Juviát?

Alapvetően bármikor, kényelmi szempontból mi a közvetlen lefekvés előtti időpontot szoktuk javasolni. Amennyiben síkosítóként is kívánja alkalmazni, úgy a Juvia használatát legalább 2 órával a közösülés előtt javasoljuk, hogy lehetővé tegye a megfelelő hidratálást.

Hogyan kell alkalmazni a Juviát?

A mellékelt hüvelyapplikátort a tubus végére csatlakoztatva felszívható a kívánt mennyiségű gél (kb. 2ml gél alkalmanként). A gél az applikátor segítségével juttatható a hüvelybe.

A Juvia segít jobbá tenni a szexuális aktust?

A hüvelyszárazság enyhébb formáját a nők leggyakrabban a szexuális aktus közben tapasztalják. Rendszeres használat esetén a Juvia pótolja a természetes hüvelyi nedvességet, így az intimitás is élvezetesebbé válik. A Juvia hatóanyagai hosszan tartó nedvességet biztosítanak és nem kell közvetlenül a közösülés előtt alkalmazni, így a nemi aktus spontaneitása visszatérhet a kapcsolatba.

Használható a Juvia fogamzásgátlóként?

Nem, a Juvia nem tartalmaz spermicidet és nem gátolja a fogamzást.

Használható a Juvia citológiai mintavétel (Pap-teszt) előtt?

Lehetőség szerint a vizsgálat előtt négy nappal szüntesse be a Juvia alkalmazását.

Használhatom a Juviát a menstruáció alatt?

A Juvia bármikor biztonságosan használható, de egyes nőknél a menstruáció ideje alatt könnyebben távozhat a hüvelyből. Ha kellemetlenséget tapasztal, ne használja a Juviát a menstruáció ideje alatt.

A Juvia kompatibilis az óvszerekkel?

Igen, a Juvia használatát és hatását nem befolyásolja az óvszerrel történő közösülés.

Milyen összetevőket tartalmaz a Juvia?

A Juvia a következő összetevőket tartalmazza: tisztított víz, hidroxietilcellulóz, cink- szulfát, tejsav, nátrium-klorid, kálium-szorbát.

Tartalmaz a Juvia hormont, glicerint, illatanyagot vagy parabént?

Nem, a Juvia a felsoroltak egyikét sem tartalmazza.

Vannak a Juviának a hormonpótló terápiákhoz (pl. hüvelyi ösztrogén krémek, tabletták vagy gyűrűk) hasonló mellékhatásai?

Nem. A Juvia nem jár azokkal a mellékhatásokkal, mint a vényköteles vaginális ösztrogén pótlás során alkalmazott készítmények (krém vagy tabletta). Míg a legtöbb hüvelyi ösztrogént biztonságosnak és hatékonynak tartják a hüvelyszárazság kezelésére, a hüvelyi ösztrogének nagyobb dózisa vagy gyakoribb alkalmazása növelheti az ösztrogén szisztémás szintjét és potenciálisan mellékhatásokat okozhat. Beszéljen kezelőorvosával a nem hormonális lehetőségek kockázatairól és előnyeiről.